Afrika-Studiecentrum is nu actieve partner in Leiden Global

Samen met enkele andere instellingen is het ASC nu partner in het nieuwe samenwerkingsverband Leiden Global. Leidse onderzoeksinstellingen, waaronder de Universiteit Leiden, en musea bundelen in Leiden Global hun wetenschappelijke en educatieve kennis op het gebied van ‘Global and Area Studies’. Op 30 mei tekenden de partners de samenwerkingsovereenkomst.

Expertise meer zichtbaar
In dit samenwerkingsverband zijn het Rijksmuseum Volkenkunde, het Rijksmuseum van Oudheden, de Universiteit en vijf onderzoeksinstellingen vertegenwoordigd. Zij willen intensiever samenwerken op wetenschappelijk, educatief en cultureel gebied. ‘Door te opereren onder een gezamenlijke naam en logo wordt onze expertise naar buiten toe meer zichtbaar. Het geeft ons een nieuw gezicht’, zegt Amrit Dev Kaur Khalsa, woordvoerder van Leiden Global en projectmanager bij Geesteswetenschappen.

Alles raakt verknoopt
Later dit jaar gaat de nieuwe site Leidenglobal.org van start en dat moet een toegankelijke portal worden voor Global and Area Studies. Kaur Khalsa: ‘Als wereldwijd alles verknoopt raakt, moet dat ook in Leiden gebeuren. Iedereen is wereldburger, al heb je nooit een voet over de grens gezet. Sri-Lankaanse arbeiders naaien hippe kleding voor de verkoop in West-Europa en mobiele telefoons bevatten componenten uit Afrika die via China in onze broekzak terecht komen.'
De feestelijke opening van Leiden Global en de lancering van leidenglobal.org vindt dit najaar plaats met tal van wetenschappelijke- en publieksactiviteiten.

Partners
De partners zijn:
- De Universiteit Leiden
- Rijksmuseum Volkenkunde
- Rijksmuseum van Oudheden
- Afrika-Studiecentrum
- International Institute for Asian Studies
- Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde
- Nederlands Instituut voor het Nabije Oosten
- Roosevelt Study Center

.