iZArte Cinema: De telefoon heeft benen gekregen. Mobiele telefoons in Afrika

Mobile Phones: The new talking drums of everyday Africa | Connecting Dreams – een grootschalig wetenschappelijk onderzoek, boek en documentaire over het gebruik van mobiele telefoons in Afrika. Prof. dr. Mirjam de Bruijn zal deze middag aanwezig zijn bij iZArte, het onderzoek toelichten en ons verhalen erover vertellen. En we draaien de film (Connecting Dreams) die zij hierover maakte.
De telefoon heeft benen gekregen. Niet alleen bij ons, ook in het hart van Afrika rukt de smartphone op. Mirjam de Bruijn onderzoekt hoe nomaden omgaan met Facebook en Twitter. Mirjam vertelt: “In 2003 had nog slechts één op de vijftig Afrikaanse burgers een mobieltje. In 2012 zweefde het aandeel Afrikanen met mobieltjes rond de veertig procent. Je kunt wel nagaan dat dit impact heeft. Juist onder bevolkingsgroepen die niet in één gemeenschap op één plek leven maar rondtrekken, omdat dit hoort bij hun nomadische levenswijze of omdat ze op de vlucht zijn voor honger of geweld’. “Voor veel Afrikanen is de mobiel een soort extra ledemaat geworden. In de steden gaan de jongeren er op dezelfde manier mee om als hier in het Westen. Als een statussymbool, compleet met de nieuwste ringtone. De manier van communiceren is wel anders.”

U bent van harte welkom. De toegang is gratis. Wilt u erbij zijn, reserveert u dan vooraf een plaats. Reserveren kan tot uiterlijk 27 februari via e-mail: info@izarte.nl of telefoon 0613802505.

Info: website Galerie iZArte

Date, time and location

03 March 2013
14.00
Galerie iZArte, Laarstraat 47, Zutphen